Wednesday, March 21, 2012

Lelaki, Perempuan dan Facebook


Lelaki ~ Buat FB sebab kawan2 suruh
Perempuan ~ Buat FB sebab nak interframe

Lelaki ~ Buka FB sebab boring or dekat CC (cuci mate kt FB) 
Perempuan ~ Buka FB, sebab 24jam online, tak tutup2..mandi ke, makan ke, tengok TV ke, study ker, tapi FB nyer tak pernah off.

Lelaki ~ Layan FB 30 minit sambil tengok benda lain
Perempuan ~ Layan FB 30hari 30malam pun sanggup tak buat benda lain (kerje umah langsung terbengkalai)

Lelaki ~ Purata klik mouse tuk tengok FB
Perempuan ~ Purata klik mouse tengok FB 100> tak hingat..

Lelaki ~ Hentam jer ape yang rase terlintas kat hati n di mulut
Perempuan ~ Post semua yang berkenaan dengan diri...tapi buat2 ayat tergantung (kalau boleh nak story dari A-Z. Saje nak buat orang komen wall die n tanye kenape) look like desperate jer..

Lelaki ~ Album dalam picture
Perempuan ~ Album berlambak2..photo of me pun bersepah

Lelaki ~ Profile photo majority mesti tak pandang camera/candid
Perempuan ~ Profile photo macam nak pertandingan “mata sape paling besar”

Lelaki ~ tengok ape yang terkini, tengok comment, friend request, roll home sekali lalu, tengok profile dah.. logout.
Perempuan ~ tengok ape yang terkini, tengok comment, friend request, roll home 4,5,6 kali, edit profile, post wall, belek FB kawan2 bek, tak bek, musuh, ex-boyfriend, abang angkat, adik angkat, post sane, post sini, comment sane, comment sini, men kuiz, farm ville, mafia lah...pun tak settle2 lagi (dah >5 jam)

Lelaki ~ Tukar profile picture setahun 10 kali
Perempuan ~ Tukar profile picture sebulan 10 kali

Lelaki ~  Tengok FB 2 style jer (duduk tegak @ menongkat dagu) coz majority tak der BB, pegi CC jer
Perempuan ~ Tengok fb mcm2 gaye (kuak lentang, kuak kupu2, kuak bebas dll) sebab rata2 sume pmpn ade BB, duk umah atas tilam la..

Lelaki ~ tak lalu nak tatap FB awex, apetah lagi FB ex-girlfriend
Perempuan ~ Hari2 check FB ex-boyfriends n awex dier sekarang (pas 2 berbulu, cemburu n geram jer “huh! Aku lagi lawa”) oh please....sape soh tengok..

Lelaki ~ Sport check FB awex, agak2 ade yang mencurigakan
Perempuan ~ Geledah FB balax, n tengok friends die nak tau siape pmpn yang add balax anda..pas tue gaduh...padahal balax 2 dah 5 bulan tak bukak FB

Lelaki ~ Upload video sendiri
Perempuan ~ Upload video YT yang ade kene mengena dengan diri sendiri or orang lain

Lelaki ~ lena tidur 3 bulan tak buka FB
Perempuan ~ mengigau time tidur 30minit tak bukak FB..tue pun terlelap depan PC/ laptop

Lelaki ~ Paling sikit like actor,artis or public figure, tapi ramai artis pmpn
Perempuan ~ Banyak like yang bermacam2.. actor, public figure, shopping, beauty, artis, film, dll...tak tersebut bnyaknye

Lelaki ~ bile check e-mail – inbox (57 unread)
Perempuan ~ bile check e-mail – inbox (890 unread) warrrgghhhh!!!

Lelaki ~ Logout FB bile nak buat kerje lain @ nak bla dr CC
Perempuan ~ Logout FB bile dah pukul 4 pagi, geram ngan line tenet lembab, bengang selepas tengok or bace benda2 yang menyakitkan hati, or tertido.

P/S : ADAKAH SEMUA INI BENAR BELAKA?

No comments:

Followers